V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1191 klicev. Med 471 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 80 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 64 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali dva voznika.

Ob 2.53 je v Turnerjevi ulici v naselju Fram, občina Rače – Fram, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč pri razsvetljavi dogodka. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi in prepeljani v UKC Maribor.

Ob 13.01 se je na cesti Solkan–Plave, občina Kanal, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica in poskrbeli za nevtralizacijo izteklih motornih tekočin na vozišču.

Ob 13.05 sta pri Bukošku, občina Brežice, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 18.54 je v bližini naselja Šembije, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu obolele osebe. Obolelo osebo so nato reševalci NMP na nadaljnje zdravljenje prepeljali v SB Izola.

Ob 19.57 je v naselju Noršinci, občina Moravske Toplice, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Murska Sobota so protipožarno in naletno zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo v SB Murska Sobota prepeljali reševalci NMP Murska Sobota.

Ob 21.34 se je v naselju Gorenje, občina Postojna, prevrnil traktor. Gasilci PGD Postojna in Studeno so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, prevrnjeni traktor stabilizirali, odklopili akumulator, sanirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 vlomov, 23 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanji listin ter en rop in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 95 oseb, 59 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper, šest na območju PU Ljubljana in šest na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (38), Afganistana (19) in Bangladeša (16).