V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.196 klicev. Med 527 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru, ter 64 kaznivih dejanj.

V 65 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.42 je pri naselju Lenart pri Gornjem Gradu, občina Gornji Grad, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi preprečili iztekanje motornih tekočin in s tehničnim posegom vozilo izvlekli iz potoka. Voznica je ob prihodu gasilcev že bila izven vozila in je sama poiskala zdravniško pomoč.

Ob 10.27 so na avtocesti v smeri Kopra na prehitevalnem pasu, okoli dva kilometra od izvoza Brezovica, trčila tri osebna vozila. Lažje sta se poškodovali dve osebi, reševalci NMP so ju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli iztekle tekočine z vpojnimi sredstvi.

Ob 11.08 je na ljubljanski južni obvoznici, med počivališčem Barje in razcepom Kozarje, občina Ljubljana, motoristka z motorjem trčila v osebno vozilo in si poškodovala roko. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja.

Ob 11.52 sta na regionalni cesti Vodice–Spodnji Brnik, občina Vodice, trčili osebni vozili. Obe vozili sta bili ob prihodu gasilcev GARS Kranj in GB Ljubljana na kraj izven cestišča, udeleženci pa izven vozil nepoškodovani. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in odstranili razbite dele vozil s cestišča.

Ob 12.40 sta v Ulici Pariške komune v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulatorja. Reševalcem NMP Maribor so oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.03 je v Desklah, občina Kanal, motorist padel z motorjem in se poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica in Policiji. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 19.38 sta v Kozjaku nad Pesnico, občina Kungota, trčili osebni vozili. Gasilci GB Maribor so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja v vozilih, posuli iztekle tekočine in z razsvetljavo nudili pomoč policiji pri ogledu. Ena poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Ob 19.48 se je na regionalni cesti Trbovlje–Hrastnik za Savo, občina Hrastnik zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje-mesto, Hrastnik in Dol pri Hrastniku so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili cestišče, nevtralizirali razlite motorne tekočine z absorbentom, s tehničnim posegom umaknili odbojno ograjo s cestišča ter pomagali avtovleki pri nalaganju vozila. Poškodovanega voznika je oskrbela ekipa NMP Hrastnik.

Ob 20.25 sta na gorenjski avtocesti pri izvozu Vodice, občina Vodice, v smeri proti Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in na enem vozilu odklopili akumulator. Reševalci NMP Ljubljana so enega otroka na kraju pregledali, a je bil le močno prestrašen. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 ropa, ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 206 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 128 na območju PU Koper, 45 na območju PU Novo mesto in 33 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (63), Afganistana (50) in Indije (24).

 

Spletno uredništvo