V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.379 klicev. Med 508 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila.

Ob 15.23 se je pred naseljem Bohinjska Bistrica, občina Bohinj, osebno vozilo prevrnilo na streho, pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP pri oskrbi ponesrečenih oseb ter vozilo povlekli na cesto in na vozilo avtovleke.

Ob 15.26 sta v bližini Gradišča pri Vipavi, občina Vipava, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GRC Ajdovščina so motorno kolo, ki je zdrselo pod brežino, dvignili na cestišče in odmaknili poškodovano osebno vozilo. Lažje poškodovanega motorista so na zdravniški pregled odpeljali svojci.

Ob 16.26 so na Ižanski cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Reševalci so štiri poškodovane osebe odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorje, posuli cestišče z absorbentom in odstranili razbitine s cestišča.

Ob 18.59 sta na Ljubečni v občini Celje trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP in jim nudili pomoč. Reševalci so ga prepeljali v SB Celje.

Ob 23.13 je na relaciji Todraž – Bačne, občina Gorenja vas – Poljane, voznik z osebnim vozilom zapeljal z vozišča v Potoško grapo in se poškodoval. Poškodovancu so reševalci NMP Škofja loka nudili prvo pomoč. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj nesreče zavarovali in razsvetlili ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz reke.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje denarja in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in drzna tatvina.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 106 oseb, in sicer 50 na območju PU Koper, 43 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (29), Pakistana (26) in Afganistana (17).

 

Spletno uredništvo