V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.564 klicev. Med 597 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike na območju PU Maribor in PU Ljubljana.

21. 10. 2022 okoli 21. ure se je na regionalni cesti Trebnje – Novo mesto zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 33-letni voznik je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Trebnjega proti Novemu mestu. Ko je z vozilom pripeljal izven naselja Gorenje Kamenje, je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, po katerem je tedaj pravilno po svoji strani v smeri Trebnjega hodil 49-letni pešec, s sprednjim desnim delom vozila trčil v desni bok pešca, kateri je nato obležal na brežini pod cesto. Pešec je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Po trčenju je voznik odpeljal naprej, ne da bi poškodovanemu v prometni nesreči nudil pomoč. Pobegli voznik je bil izsleden 25. 10. 2022 na podlagi zbranih obvestil in najdenih sledi na kraju prometne nesreče.

Ob 9.27 se je na cesti Novo mesto–Metlika pri Koroški vasi, občina Novo mesto, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa, posuli in očistili razlite motorne tekočine ter pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno osebo in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Včeraj  okoli 11.30 se je v Trzinu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in potnica. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik speljal iz avtobusnega postajališča, preden bi ena izmed potnic varno izstopila. Pri tem se je potnica  huje  telesno  poškodovala. Z reševalnim vozilom je bil odpeljana v UBKC  Ljubljana,  njeno  življenje  pa  ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem  obvestil  zaradi  suma kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega  prometa. O  vseh  ugotovitvah  bo  obveščeno  pristojno  državno tožilstvo.

Ob 14.38 se je na glavni cesti med Črešnjevcem in Laporjem, občina Slovenska Bistrica, prevrnilo osebno vozilo s prikolico. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj intervencije, odklopili akumulator, posuli iztekle motorne tekočine z vpojnim sredstvom in poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica.

Ob 14.53 sta na Šolski ulici v Selnici ob Dravi trčili osebni vozili. Gasilci GB Maribor so kraj dogodka protinaletno in požarno zavarovali, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator, preprečili nadaljnjo iztekanje tekočin in nato nevtralizirali po vozišču iztekle tekočine. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Ob 14.57 sta na hitri cesti Selo – Vogrsko, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina in JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče in iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 rope, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 nasilji v družini ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 153 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 109 na območju PU Koper, 25 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (37), Afganistana (28), Indije (19).

 

Spletno uredništvo