V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.348 klicev. Med 470 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 5.56 je na avtocesti Blagovica–Trojane, pri izvozu za Trojane, osebno vozilo trčilo v ograjo, drugo pa se mu je umikalo in zadelo betonsko bariero. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter odstranili eno vozilo s cestišča. Vozili sta uničeni. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.40 sta v Stahovici, občina Kamnik, trčila kombinirano vozilo in motocikel. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega motorista, ki so ga reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.18 se je v naselju Čemšenik, občina Zagorje ob Savi, pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Gasilci PGD Čemšenik, so ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Zagorje ob Savi. Poletel je tudi helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik in poškodovanko prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Zagorje Mesto so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali pri prenosu poškodovane kolesarke.

Ob 16.56 se je v naselju Matenja vas, občina Postojna, prevrnilo terensko vozilo s počitniško prikolico. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata terenska vozila, da so rešili ujeti poškodovani osebi, nudili so pomoč reševalcem NMP Postojna in s počitniške prikolice iznosili dve plinski jeklenki. Reševalci so poškodovani osebi odpeljali v SB Izola.

Ob 18.19 se je na Preški cesti v Medvodah prevrnilo osebno vozilo. Poškodoval se je voznik vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP UKC Ljubljana so poškodovanca oskrbeli ter ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.47 sta na avtocestnem odseku Smednik – Drnovo trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Krško so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 drzno tatvino.

Na območju Lendave  je bil ukraden štiri kolesnik Access, črne barve, reg.št. MS BB-09.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 84 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 47 na območju PU Koper, 37 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (35), Iraka (16) in Pakistana (9).

 

Spletno uredništvo