V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.417 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v 5 huje telesno poškodovani, 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola  pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 0.35 se je na cesti Selo–Vrtovin, občina Ajdovščina, pripetila prometna nesreča, v kateri je udeleženo osebno vozilo. Ena oseba se je lažje poškodovala. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin in nudili pomoč policistom.

Ob 9.30 sta na Rimski cesti v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter v Savinjski dolini so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči poškodovanima osebama, usmerjali promet, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nakladanju vozila.

Ob 15.05 sta na cesti Bukošek – Župelevec, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in očistili vozišče. V nesreči je bilo pet poškodovanih oseb.

Ob 15.54 so na Ulici Ljubljanske brigade v Ljubljani trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.11 so na cesti Ljubljana – Polhov Gradec v naselju Gabrje, občina Dobrova – Polhov Gradec, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana, PGD Dobrova in Hruševo so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih in s tehničnim posegom iz vozila rešili težje poškodovano osebo. Gasilci so tudi nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb.

17. 10. 2022 ob 18.50 se je v križišču Obvozne in Saveljske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 82-letni pešec je v križišču prečkal vozišče iz makadamske poti proti Saveljski cesti. Takrat je po Obvozni cesti pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je takoj, ko je opazil pešca, začel zavirati, vendar je kljub temu trčil v pešca. Na kraju nesreče so reševalci nujne medicinske pomoči pešcu nudili prvo pomoč. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 34 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 ponarejanja denarja in nasilja v družini, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 253 oseb, 227 na območju PU Koper, 23 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (98), Afganistana (66) in Pakistana (39).

 

Spletno uredništvo