V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.650 klicev. Med 659 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 121 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Včeraj,  okoli  4.  ure   se  je  na  Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drog javne razsvetljave. Drog  je  poškoodval  še  parkirano vozilo. V nesreči se je huje poškodoval potnik v vozilu povzročiteljice. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

Ob 9.20 je na izvozu z avtoceste v Grosupljem osebno vozilo skrenilo s poti in se po vožnji po bankini prevrnilo na bok ter obstalo na spodnjem cestišču. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in jo predali reševalcem NMP ter z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in vozilo postavili na kolesa.

Ob 13.16 je na dolenjski avtocesti za priključkom Ivančna Gorica v smeri Novega mesta vozilo zapeljalo s ceste v brežino in nato na strehi obstalo na prehitevalnem voznem pasu. Gasilci PGD Stična, Trebnje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč štirim poškodovanim osebam in jih predali v oskrbo reševalcev NMP. Vozilo so postavili nazaj na kolesa ter z absorbentom posuli po izteklih motornih tekočinah. Po do sedaj zbranih obvestilih je  do  prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik zaradi neprilagojene hitrosti  zapeljal  desno  izven  vozišča  na  brežino,  kjer se je vozilo prevračalo, nato  pa obstalo na odstavnem pasu avtoceste. V nesreči so se voznik in še dve osebi lažje poškodovali, eden izmed potnikov pa je huje poškodovan.

Ob 13.30 se je na stranski cesti med hoteli Belveder in Strunjanom, občina Izola, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GB Koper so na kraju dogodka nudili pomoč zdravstvenemu osebju ter zavarovali kraj nesreče. Poškodovanega motorista so reševalci ZD Piran odpeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 14.01 se je na Šmarski cesti pred vasjo Srgaši, občina Koper, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč zdravstvenemu osebju in policiji. Poškodovanca so reševalci prehospitalne enote ZD Koper odpeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 15.48 je na Zaloški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v zadnji del parkirane tovorne prikolice. Prometno zavarovanje so izvedli gasilci podjetja Petrol, ki so bili v času dogodka v bližini, gasilci GB Ljubljana pa so izvedli stabilizacijo prikolice. S tehničnim posegom so iz vozila rešili ukleščenega voznika in ga predali v oskrbo reševalcev NMP, s tehničnim posegom izvedli dvig prikolice in izvlek vozila ter odklopili akumulator.

Včeraj,  okoli  19.30  se  je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se huje  telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Zaradi  suma  vožnje  pod  vplivom  alkohola  ji  je  bil odrejen strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 22.31 je v naselju Podjelje, občina Bohinj, voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili voznika, odklopili akumulator ter vozilo z dvigalom izvlekli nazaj na cesto. Voznika so reševalci NMP Bled odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 94 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 8 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 8 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 nasilij v družini, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 1 drzno tatvino, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 10 oseb in sicer 6 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Nova Gorica. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, po 3 državljani Afganistana in Gvineje.