V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.717 klicev. Med 643 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.10 sta v naselju Kozina, občina Hrpelje–Kozina, pri bencinskem servisu trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila.

Ob 8.31 sta na avtocestnem nadvozu Ihan–Domžale trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče ter skupaj z reševalci NMP imobilizirali poškodovanega motorista. Reševalci so poškodovanca odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.17 je na parkirišču v Bovcu voznica osebnega vozila trčila v voznika motocikla, ki si je pri tem zlomil roko. Gasilci PGD Bovec so pomagali reševalcem NMP Tolmin. Poškodovanega motorista so oskrbeli in odpeljali v ZD Tolmin.

Ob 18.13 je izven naselja Dobrova, občina Krško, voznik s štirikolesnikom zapeljal s ceste. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanem vozniku, izvlekli vozilo nazaj na cestišče in očistili cestišče. Reševalci NMP Krško so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 62 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 3 grožnje ter 1 drzno tatvino.

Policisti  policijske  postaje  Logatec so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi, pri 76-letni osumljenki našli nasad, kjer je gojila prepovedano drogo konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 500 sadik prepovedane droge. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo  zaradi  sumov  kaznivega  dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.
Vir: Policija

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 67 oseb, 36 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Nova Gorica. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (16), Afganistana (15) in Irana (9).

 

Spletno uredništvo
Naslovna fotografija: zasežena konoplja v Logatcu, vir: Policija