V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.307 klicev. Med 523 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 3.25 je v naselju Placerovci, občina Gorišnica, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč policiji pri razsvetljavi, na vozilu odklopili akumulator, ga postavili na kolesa in počistili iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.18 je v Spodnjih Dupljah, občina Naklo, osebno vozilo preko robnika ušlo po klančini in nasedlo na betonskem zidu pred stanovanjsko hišo. Gasilci GARS Kranj so posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Kranj so oskrbeli lažje poškodovano osebo.

Ob 13.56 sta na cesti Šenčur – Spodnji Brnik, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj, na vozilih odklopili akumulatorja, posuli absorbent po izteklih tekočinah ter pomagali reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 15.16 se je v naselju Vašca, občina Cerklje na Gorenjskem, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulator in posuli absorbent po izteklih tekočinah. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 15.50 je v Solkanu, občina Nova Gorica, na območju Kajakaškega centra voznik pri parkiranju z osebnim vozilom zapeljal vzvratno in nasedel na robniku parkirišča. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta ga s tehničnim posegom izvlkela nazaj na parkirišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 19.33 sta v ulici Polje v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in poskrbeli za nevtralizacijo manjše količine razlitih motornih tekočin na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 154 oseb, 125 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 26 državljanov Pakistana, 25 Kube in 19 Rusije.

 

Spletno uredništvo