V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.469 klicev. Med 597 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 8.24 je v podjetju SIJ Metal Ravne na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem delovni stroj trčil v delavca in ga huje poškodoval. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so na kraju nudili pomoč reševalcem ZRC Koroške, ki so poškodovanega prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.52 je voznik osebnega vozila zapeljal na brežino ter se prevrnil na streho na lokalni cesti Cikava–Paradišče, občina Grosuplje. Gasilci PGD Grosuplje in PGD Šmarje-Sap so zavarovali kraj nesreče, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator ter cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Poškodovanega voznika so pregledali in ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Ljubljana.

Ob 17.59 so na avtocesti Postojna–Unec pri počivališču Ravbarkomanda trčila dva osebna in tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP. V nesreči so se lažje poškodovale tri osebe.

Ob 19.05 sta na lokalni cesti med Moravčami in Rudnikom, občina Moravče, trčila motorista, katera sta se težje poškodovala. Gasilci CZR Domžale so na kraju zavarovali mesto nesreče ter skupaj z reševalci mobilizirali oba poškodovanca ter jih prenesli do reševalnega vozila. Prepeljana sta bila v UKC Ljubljana.

Ob 20.17 sta v naselju Gornji Dolič v občini Mislinja trčili osebno in kombinirano vozilo. Pri tem sta se lažje poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter ga očistili. Poškodovani osebi so reševalci ZRC Koroške-enota NMP Slovenj Gradec prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 ponarejanj denarja, 5 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno uradno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 96 oseb, 81 na območju PU Koper in 15 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 27 državljanov Irana, 25 Pakistana in 15 Burundija.

 

Spletno uredništvo