V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1469 klicev. Med 567 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

V 105 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali tri voznike.

Ob 5.24 je v Gradišču, občina Slovenj Gradec, tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 5.46 sta v ulici Cesta v Rečico v Laškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odstranili vozila s cestišča. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

Ob 11.23 je v naselju Solčava v istoimenski občini osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini reke Savinje prevrnjeno na bok. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odstranili nekaj dreves za lažji dostop do vozila ter vozilo izvlekli in postavili ob rob cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.43 sta na cesti Hotič–Litija, občina Litija, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, iz vozila rešili osebi, reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi in prenosu, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 16.18 sta na Dunajski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 15.53 je na Razlagovi cesti v Mariboru prišlo do prometne nesreče enega osebnega vozila. Gasilci JZ GB Maribor so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo ter jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Maribor.

Ob 23.21 je na cesti Dolnji Slaveči–Kuzma, občina Kuzma, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče in vozilo z dvigalom dvignili iz potoka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

UMOR V LJUBLJANI

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili včeraj, 20. januarja 2023, okoli 15. ure obveščeni o dogodku na območju Viča v Ljubljani, v katerem je bila ustreljena ena oseba. 

Policisti so na kraju odkrili moškega, ki je bil huje poškodovan s strelnim orožjem in je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb na kraju umrl. Kriminalisti so kraj takoj zavarovali in začeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca.

Prošnja za kakršne koli informacije o dogodku

Storilec naj bi po doslej znanih podatkih s kraja dogodka pobegnil peš, v smeri proti Rožni dolini. Moški je visok okoli 170 cm, oblečen je bil v temna oblačila, imel je zamaskiran obraz in je nosil temno kapo.

Vse, ki bi o dogodku kar koli vedeli, prosimo, da pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilja v družini, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb in drzni tatvini ter eno ponarejanje listin, rop, umor, ugrabitev in ponarejanje denarja.

V noči na 20. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault kadjar, črne barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ 07-HNH.

20. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Renault clio, bele barve, letnik 2016, registrskih številk LJ 53 LGG.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 55 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 33 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (18), Rusije (15) in Maroka (8).

 

Spletno uredništvo