V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.448 klicev. Med 583 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.38 je na avtocesti na izvozu za Bežigrad, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v odbojno ogrado. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 6.46 je na križišču med Goriško in Idrijsko cesto v Ajdovščini, padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina in poskrbeli za razsvetlitev kraja dogodka.

Ob 9.55 sta na cesti med Pradami in Bonini, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, stabilizirali vozilo in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi. Gasilci so tudi nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Ob 10.12 sta na cesti Krško–Brežice pri naselju Spodnja Libna, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in skupaj z dežurnim delavcem cestnega podjetja očistili vozišče. V nesreči so bile poškodovane tri osebe. Cesta je bila v času intervencije zaprta za ves promet.

Ob 11.54 sta na avtocesti med priključkom Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica v občini Slovenske Konjice trčili kombinirani vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovane osebe in jim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.50 sta v naselju Vurberk, občina Duplek, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 18.52 je v naselju Grajska vas, občina Braslovče, osebno vozilo trčilo v traktor s priklopnikom. Gasilci PGE Celje in PGD Gomilsko so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, na površini okoli 50 kvadratnih metrov posuli vpojna sredstva, ločili traktor od priklopnika ter traktor odstranili s cestišča. Reševalci so voznika traktorja odpeljali v SB Celje. Za sanacijo cestišča so poskrbeli delavci VOC-a.

Ob 20.36 je na cesti Knežak–Šembije, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Knežak so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter pomoč dežurni službi CPK Ilirska Bistrica pri sanaciji cestišča in nalaganju avtomobila na vlečno službo. Reševalci so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi na območju PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, po 5 povzročitev telesne poškodbe in ponarejanj denarja, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 3 grožnje, po 2 ponarejanji listin in nasilji v družini ter 1 drzno tatvino.

13. 10. 2022 so bili policisti v Radljah ob Dravi obveščeni o tatvini osebnega avtomobila VW passat 1.9 TDI, temno-modre barve, letnik 1997, registrskih oznak MB PB-307.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 377 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 308 na območju PU Koper, 27 na območju PU Ljubljana, 18 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Nova Gorica, 6 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (148), Afganistana (104) in Bangladeša (28).

 

Spletno uredništvo