V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.361 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 79 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

V 65 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.25 sta na Roški cesti v Ljubljani trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu ponesrečenke do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.16 se je na regionalni cesti Zagradec–Ambrus, pri odcepu za Korinj, v občini Ivančna Gorica, kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator na vozilu. Poškodovala se je ena oseba.

Ob 15.09 je v ulici Ragovo v Novem mestu padla kolesarka in se poškodovala. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano kolesarko oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 18.41 sta na križišču Ljubljanske in Kolodvorske ceste v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudi pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Kranj, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle tekočine. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Ob 22.30 je na avtocesti A1 Celje–Maribor, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter sanirali cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, 6 groženj, 3 rope, 3 drzne tatvine, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Vlomi
V  Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil starejše gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.
Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter  odtujili različne artikle in denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Včeraj,  okoli 16. ure smo bili obveščeni o tatvini denarnice na avtobusnem postajališču Žale  v Ljubljani.  Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani moški pritekel mimo  starejše oškodovanke in ji iz rok strgal denarnico, nato pa peš pobegnil. Opis neznanca:  star okoli 30 let, oblečen v temnejša oblačila. Policisti glede okoliščin kaznivega  dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Drzna tatvina – prijet osumljenec
Včeraj okoli 20. ure smo bili obveščeni o tatvini denarnice na Metelkovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta osumljenca oškodovanki  iz  nahrbtnika odtujila  denarnico, nato pa pobegnila v smeri centra mesta. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so na podlagi opisa prijeli  enega  izmed  osumljencev, ter mu za čas zbiranja obvestil odvzeli
prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 234 oseb, 140 na območju PU Novo mesto in 94 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Ruske federacije (86), Kube (58) in Afganistana (29).

 

Spletno uredništvo