V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.599 klicev. Med 644 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 6 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo.

Ob 10.00 sta na Ulici Martina Krpana v Ljubljani trčili dve osebni vozili, pri tem je eno vozilo zagorelo. Požar je začel gasiti lastnik vozila, gasilci GB Ljubljana pa so ogenj dokončno pogasili, ter odklopili akumulatorja. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 11.45 sta v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, trčila osebno in motorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Do prihoda policije so usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica, ki so oba udeležena voznika na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 8 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 7 dejanj nasilja v družini, 5 groženj, po 3 drzne tatvine in ponarejanja listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 42 oseb, 19 na območju PU Celje, 14 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (13), Indije (6) in Pakistana (6).

 

Spletno uredništvo