V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.627 klicev. Med 735 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 15 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 0.43 je v naselju Žlebič, občina Ribnica, voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom ter zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, posuli razlite motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP ZD Ribnica. Poškodovanega so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 8.51 je na avtocesti med razcepom Kozarje in Brdo v Ljubljani tovorno vozilo trčilo v betonske pregrade, obstalo na odstavnem pasu, prikolica pa na betonskih pregradah. Pri trku je odtrgalo rezervoar z gorivom in okoli 300 litrov se je razlilo po cestišču, brežini in v obcestni meteorni kanal, v katerem je bila voda. Iz prikolice je padlo 10 kosov 5 tonskih jeklenih plošč. Poškodovan voznik tovornega vozila je sam zapustil vozniško kabino, reševalci NMP so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče in razlite okolju nevarne motorne tekočine na cestišču posuli z vpojnim sredstvom, v meteorni kanal namestili črevo in pivnike.

Ob 12.22 so na avtocesti od Brda proti razcepu Koseze v Ljubljani trčili kombinirano vozilo in dve osebni vozili. V enem osebnem vozilu sta se poškodovali dve osebi. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč reševalcem pri reševanju poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja na dveh osebnih vozilih in razlite okolju nevarne tekočine posuli z vpojnim sredstvom. Poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.27 je na regionalni cesti Osek–Črniče, občina Nova Gorica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanega sopotnika iz vozila in mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 15:39 je na glavni cesti Kamnik–Ločica v naselju Loke pri Kamniku osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v jarku na strehi. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo in pomagali reševalcem NMP Kamnik pri iznosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi so prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Gasilci so vozilo iz jarka postavili na kolesa.

Ob 18.01 sta v križišču Poti Rdečega Križa in Tržaške v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je bila ena oseba poškodovana in ukleščena v vozilu. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče in rešili ukleščeno in poškodovano osebo. Nudili so pomoč reševalcem pri oskrbi in transportu poškodovane osebe v reševalno vozilo, odklopili akumulatorja na obeh vozilih in na razlite okolju nevarne motorne tekočine posuli vpojna sredstva. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.22 sta na cesti Postojna–Hrašče, občina Postojna, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom rešili poškodovano voznico iz osebnega vozila, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v SB Izola.

2. 9. 2022 ob 19.30 se je na regionalni cesti Gorenja vas – Trebija zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 62-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Gorenje vasi proti Trebiji. V desnem nepreglednem ovinku je začel prehitevati osebni avtomobil, ki ga je vozil 30-letni voznik. Med prehitevanjem je iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni voznik avtobusa. Voznik motornega kolesa je trčil v levi prednji bočni del osebnega avtomobila, ki ga je prehiteval, nato pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del avtobusa. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo izven vozišča čez zaščitno ograjo, kjer je padel v globel na rečno obrežje reke Poljanske Sore. Motorista so oživljali reševalci in gasilci, a žal neuspešno. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Ob 21.40 je na Črnem vrhu, občina Tabor, voznik s štirikolesnikom zapeljal s cestišča in se prevrnil. Gasilci PGE Celje, PGD Ojstriška vas, Tabor, Kapla, Pondor in Loke so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, osvetlili kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 77 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 groženj, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 183 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 98 na območju PU Koper, 71 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Maribor, 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (51), Bangladeša (31) in Afganistana (30).

 

Spletno uredništvo