V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.928 klicev. Med 782 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 157 prometnih nesreč, 132 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 26 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  4 nesrečah pa huje telesno poškodovani, v eni pa sta dve osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

1. 7. 2022 ob 0. 45 se je na avtocesti A2, pri priključku Kranj Vzhod, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 59 letna tuja državljanka je vozila osebni avtomobil po avtocesti A2, iz smeri priključka Kranj Vzhod proti priključku Brnik. Ko je z vozilom pripeljala do kilometrske oznake 3 je zapeljala desno proti desnemu robu vozišča, nato pa levo proti levemu robu vozišča. Med zavijanjem v levo je vozilo pričelo bočno drseti preko desnega in levega prometnega pasu in se po trčenju v kovinsko odbojno ograjo začelo nekontrolirano prevračati. Med prevračanje je iz vozila na nasprotno smerno vozišče padel 64 letni sopotnik, prav tako tuji državljan, ki je obležal na sredini levega in desnega prometnega pasu, kjer je v njega trčilo nasproti vozeče vozilo. V prometni nesreči sta voznica in njen sopotnik tako hudo poškodovala, da sta na kraju nesreče umrla.

Ob 10.11 je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, občina Log-Dragomer, v smeri Kopra trčilo pet osebnih in eno kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju.

Ob 10.14 sta v Rožni Dolini, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in motorist. Pri tem se je ena oseba lažje poškodovala. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. Poškodovanega motorista so reševalci NMP prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.36 je v naselju Zagorica, občina Mirna, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in obtičala nad previsom. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj in s tehničnim posegom potegnili vozilo na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 16.22 sta na Celjski cesti v Velenju čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli in počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovanih oseb. V nesreči se je pet oseb telesno poškodovalo od tega ena huje.

Ob 18.17 sta na cesti Planina–Liplje, občina Postojna, trčila motorista. Gasilci PGD Postojna in Planina so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, zavarovali kraj pristanka helikopterja, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v helikopter ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Motorista, ki je bil težje poškodovan, je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljal helikopter Slovenske vojske v UKC Ljubljana. Drugi motorist je bil v šoku.

Ob 21.01 je na križišču Virske ceste proti Podrečju v občini Domžale osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci CZR Domžale in reševalci NMP so poškodovanega kolesarja mobilizirali in prenesli do reševalnega vozila s katerim je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 95 intervencij na javnem kraju, 37 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območjih PU Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivi dejanj  nasilja v družini, 5 groženj, 3 drzne tatvine, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanji denarja ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 103 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 86 na območju PU Koper, 16 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (48), Indije (23) in Iraka (10).

 

Spletno uredništvo