V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1315 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 539 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 117 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 11 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih 12 vozil.

15. 11. 2021 okrog 18.05 se je na regionalni cesti v naselju Sotina, na območju Občine Rogašovci, UE Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 65-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri naselja Serdica v smeri naselja Kuzma. V naselju Sotina je na ravnem delu ceste trčil v 58-letno peško, ki je hodila po desni strani vozišča. Peška je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 38 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 19 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj listin, štiri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, tri grožnje in ponarejanja denarja ter dve drzni tatvini in kaznivi dejanji nasilja v družini. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 28 na območju Policijske uprave Novo mesto, 5 na območju Policijske uprave Murska Sobota, 4 na območju Policijske uprave Koper in 3 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (28), Iraka (5) in Irana (4).