V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.363 klicev. Med 561 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozil.

Okoli 6.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na počivališču Lom v smeri proti Kopru v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in peška. Ugotovljeno  je  bilo, da je voznik  tovornega  vozila  vozil ob bencinskem  servisu  in se pred parkiriščem ustavil v križišču s prednostno cesto. Pri speljevanju pa je spregledal peško, ki je v tistem času prečkala vozišče  in  jo  zbil. Peška je ostala pod tovornjakom. Očividci so uspeli izvleči žensko izpod tovornjaka že pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec, ki so nato nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Logatec.  Pri  tem  se je peška huje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih je njeno življenje  ogroženo. Policisti  še zbirajo  obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Ob 13.33 sta na Podvozni cesti v Luciji, občina Piran, trčila motor in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca in odklopili akumulator. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Izola.

Ob 14.46 sta v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, občina Slovenj Gradec, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb. Tri poškodovane osebe so reševalci ZRCK Ravne prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Včeraj,  okoli  15.  ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Vrhniki v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila.  Ugotovljeno je bilo, da je voznik želel vstopiti v parkirano vozilo, ki ga pa predhodno ni pravilno zavaroval,  zato se je samo premaknilo z mesta, ob tem pa voznika zbilo po tleh  in  mu prevozilo nogo. V nesreči se je huje poškodoval. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče.

Ob 16.58 sta izven naselja Praprotno, občina Škofja Loka, trčila osebno vozilo in motor. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo je prevzela dežurna ekipa HNMP in jo s helikopterjem SV prepeljala v UKC Ljubljana. Drugo pa so prevzeli reševalci NMP Škofja Loka in jo z reševalnim vozilom prav tako prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 19 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 umor oz. uboj, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 24 oseb, 20 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (6) in Pakistana (4).

Spletno uredništvo