V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.095 klicev. Med 402 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 83 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

V 71 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je umrla ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 1.55 je na regionalni cesti Solkan–Gonjače, občina Nova Gorica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se pri tem poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, vozilo z dvigalom postavili na cestišče ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica.

Ob 9.48 se je pri Rodežu na cesti Ušnik – Plave, občina Kanal ob Soči , osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Ob 9.59 je bilo na avtocesti v smeri proti Šentilju, občina Šentilj, v prometni nesreči udeleženo osebno vozilo. Gasilci GB Maribor in PGD Šentilj so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor reševalci NMP.

Ob 10.07 je v naselju Breg pri Litiji, občina Litija, kombinirano vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč ponesrečenima osebama in vozilo s tehničnim posegom zvlekli nazaj na vozišče. Reševalci NMP Litija so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovani osebi in eno v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.28 je na Dunajski cesti v Ljubljani v garažnem objektu osebno vozilo stisnilo nogo starejše osebe ob betonski steber. Gasilci GB Ljubljana so osebno vozilo s tehničnim posegom odmaknili od stebra in osebi sprostili nogo. Reševalci NMP Ljubljana so osebo prepeljali na preventivni pregled v UKC Ljubljana.

Ob 14.13 sta se na Ljubljanski cesti v Škofji Loki trčili osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. Dežurni delavci cestnega podjetja so odstranili razbitine vozila z vozišča. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 14.17 je v naselju Dutovlje, občina Sežana, osebno vozilo trčilo v kamnito ograjo. Gasilci ZGRS Sežana so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Sežana, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovano osebo.

Ob 19.18 je v Radegundi, občina Mozirje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in med prevračanjem obstalo na strehi. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili voznika, odklopili akumulator in vozilo izvlekli na cestišče. Reševalci NMP Mozirje so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

25. 9. 2022 ob 20.15 se je na avtocesti A1, izven naselja Tepanje v občini Slovenske Konjice, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 55-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo v smeri Maribora trčil v 76-letno peško, ki je v tistem trenutku hodila po avtocesti. Zaradi hudih poškodb je peška umrla na kraju nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 vlomov, 12 tatvin, po 3 kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini ter po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesnih poškodb, ponarejanje denarja in grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 135 oseb, in sicer 91 na območju PU Koper, 25 na območju PU Maribor in 19 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (49), Indije (35) in Bangladeša (15).

 

Spletno uredništvo