V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1024 klicev, med njimi 21 nujnih. Med 377 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 54 kaznivih dejanj, 55 kršitev javnega reda in miru in 50 prometnih nesreč.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 grožnje, po 2 povzročitvi poškodbe in dejanji nasilja v družini ter po 1 rop in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 33 krat posredovali na javnem kraju in 22 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevala s prekrški.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 2 nesrečah pa so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozila.

Ob 12.46 je v Rodinah, občina Črnomelj, občan padel s strehe. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so hudo poškodovanega krajana oskrbeli in ga prepeljali v Črnomelj, od koder ga je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljala v UKC Ljubljana. O dogodku so bili obveščeni policisti.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 15 oseb, 12 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (7), Maroka (3) in Italije (2).