V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.233 klicev. Med 451 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 11.13 je v naselju Nemški Rovt, občina Bohinj, motorist padel in si poškodoval nogo. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Bohinj. V SB Jesenice ga je prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik.

Ob 12.10 sta na Kumrovški cesti na Bizeljskem, občina Brežice, trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči sta se dve osebi poškodovali, kateri so reševalci NMP Brežice oskrbeli na kraju in jih prepeljali v UC Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča in počistili cestišče.

Ob 20.31 sta na cesti Podtabor–Tržič, občina Tržič, trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla, druga pa se je poškodovala. Po neuradnih podatkih je vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zapeljalo s ceste in med prevračanjem je oseba padla iz vozila in na kraju umrla. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja in nudili pomoč policiji in reševalcem. Cesta je bila zaprta skoraj 8 ur.

Ob 21.12 se je na avtocesti Kozina–Kastelec v predoru Kastelec zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana, PGD Materija in JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev NMP Sežana nudili prvo pomoč poškodovani osebi in jo prenesli v reševalno vozilo, s katerim so jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 8 vlomov, 6 nasilij v družini, 5 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Celje, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (8), Irana (7), Kosova (5).

 

Spletno uredništvo