V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1752 klicev. Med 677 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 174 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 149 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali dva voznika.

Ob 8.18 sta na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem, občina Vrhnika, v smeri Kopra trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, umaknili vozila z vozišča in odklopili akumulator na enem vozilu. Poškodovala se je ena oseba.

Ob 9.56 je na avtocesti pred izvozom Novo mesto – zahod v smeri Ljubljane, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator na vozilu in zavarovali kraj nesreče. Na kraju so bili tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. V nesreči ni bilo poškodovanih. Za sanacijo nesreče so poskrbeli dežurni delavci DARS-a.

Ob 12.10 se je na avtocesti Višnja Gora–Grosuplje osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stična in Grosuplje so požarno zavarovali kraj, pregledali voznika in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.08 sta v naselju Srednik, občina Sevnica, trčili osebni vozili, pri tem je eno vozilo pristalo v potoku. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili bateriji na vozilih, preprečili nadaljnji iztek motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, v potok postavili lovilna črevesa in vozilo iz potoka postavili nazaj na cestišče. Poškodovani osebi so reševalci NMP Sevnica odpeljali v ZD Sevnica.

Ob 17.22 je v naselju Podklanc v občini Dravograd, na cesti Ravne na Koroškem–Dravograd, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča v reko Mežo. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz reke Meže in s tem preprečili iztekanje nevarnih tekočin. Poškodovano osebo je ekipa ZRC Koroške- enota NMP Slovenj Gradec prepeljala v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Sedem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 13 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, šest ponarejanj denarja, pet povzročitev telesne poškodbe, tri nasilja v družini in eno ponarejanje listin, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 88 oseb, in sicer 47 na območju PU Koper, 38 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (53), Afganistana (24) in Gvineje (6).

 

Spletno uredništvo