V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.187 klicev. Med 458 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

 

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 20.45 se je v naselju Bič, občina Trebnje, voznik z osebnim vozilom zaletel v prikolico tovornega vozila in se poškodoval. Reševalci NMP ZD Trebnje so ga oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so odklopili akumulator in pregledali vozilo.

Ob 1.07 sta na avtocesti Novo mesto – Ljubljana pred počivališčem Podsmreka, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj nezgode, oskrbeli lažje poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP, izklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 2.52 je pri naselju Drča, občina Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa in pomagali reševalcem NMP ZD Novo mesto pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika. Ti so ga oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, po 5 kaznivih dejanj nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji drzne tatvine in rop ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 43 na območju PU Novo mesto in 26 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Kube (16) in Ruske federacije (13).

Spletno uredništvo