V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1280 klicev. Med 451 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 79 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Ob 3.20 sta v naselju Glogovica, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč zdravniku ZD Ivančna Gorica ter reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi in prenosu ene poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanega prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.45 je v Drenikovi ulici v Ljubljani voznik med vožnjo doživel zastoj srca in se z osebnim vozilom nekontrolirano zaletel v drevo. gasilci GB Ljubljana so do prihoda RP LJ začeli z oživljanjem voznika, ter odklopili akumulator na vozilu. Kljub takojšnji pomoči je voznik umrl na kraju nesreče.

Ob 11.28 so na regionalni cesti od Škofljice proti Pijavi Gorici trčila tri osebna vozila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Pijava Gorica. Zavarovali so kraj nesreče, oskrbeli dve lažje poškodovani osebi in jih predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP.

Ob 15.27 je v Gorici ob Slivnici, občina Šentjur, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in čelno trčil v obcestni betonski propust. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah. Osebi so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 19.10 se je na avtocesti Ljubljana – Karavanke zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 66 letni voznik osebnega avtomobila iz Grosuplja je vozil iz smeri Ljubljane proti Jesenicam. Na izvozu z avtoceste Kranj – Vzhod je zapeljal na zaviralni pas in trčil v prometni znak. Zatem je zapeljal na kovinsko varovalno ograjo, od koder ga je odbilo naprej v jarek, kjer je vozilo zagorelo in se razširilo na drevesa in travo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Gasilci GARS Kranj in PGD Šenčur so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, pogasili goreče vozilo, drevesa in okolico, s tehničnim posegom odprli vozilo in iz njega iznesli preminulo osebo, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj ter pogrebni službi. V času intervencije je bil izvoz iz avtoceste zaprt.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 35 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 24 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 4 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 53 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 33 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (14), Iraka (8) in Irana (8).