V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1258 klicev. Med 494 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, smo med drugim obravnavali 71 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 62 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 9 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kraj in Koper.

Ob3.37 se je na Dobrunjski cesti v Ljubljani v prometni nesreči osebnega vozila lažje poškodovala ena oseba. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 13.01 sta na cesti Preserje–Rakitna pri Polharskem domu, občina Brezovica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Rakitna in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, odklopili akumulatorja na obeh vozilih, posuli vozišče z vpojnim sredstvom in postavili vozilo, ki se je prevrnilo na bok, nazaj na kolesa.

Ob 14.05 je na Cesti Staneta Žagarja v Kranju osebno vozilo nasedlo na živo mejo. Gasilci GARS Kranj so ob prisotnosti policije vozilo postavili nazaj na vozišče.

Ob 17.06 sta v Zagradu v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili prvo pomoč eni ponesrečeni osebi, odklopili akumulatorja in posuli po vozišču razlite motorne tekočine.

Ob 19.08 se je v naselju Podreča, občina Kranj, v avtobusno postajo zaletelo osebno vozilo in zagorelo. Požar vozila so pogasili mimoidoči. Gasilci GARS Kranj so odklopili akumulator, posuli iztekle motorne tekočine, ohladili vozilo, ga postavili na kolesa ter vozilo in okolico pregledali s termovizijsko kamero. Reševalci NMP Kranj so pregledali dve osebi in ju odpeljali v ZD Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 42 intervencij na javnem kraju in 32 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Nova Gorica. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 21 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja in nasilja v družini.

V času od 22. 12. 2022 do 24. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Renault clio, kovinsko rdeče barve, letnik 2018, registrskih številk LJ 41-REU.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 132 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 66 na območju PU Koper, 63 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (31), Turčije (27) in Rusije (23).

 

Spletno uredništvo