V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.374 klicev. Med 527 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta 2 osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Maribor.

Ob 2.57 se je v naselju Stara Vrhnika, občina Vrhnika, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem in policiji pri njihovih nalogah. Poškodovano osebo reševalci NMP odpeljali v bolnišnico.

Ob 10. 15 se je na prehodu ceste čez železniško progo v naselju Zgornja Draga v Občini Ivančna Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 40 letni voznik osebnega avtomobila je vozil osebno vozilo po lokalni cesti v naselju Zgornja Draga. Ko se je z vozilom pripeljal do nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo, se ni ustavil pred nezavarovanim prehodom ceste čez železniško progo in zapeljal na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane pripeljal potniški vlak, ki je trčil v vozilo in ga potiskal po progi še okoli 400 metrov. Voznika so s tehničnim posegom rešili iz vozila, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 11. 43 se je na regionalni cesti med Bloško polico in Ložem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 41 letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri Bloške police proti Ložu po klancu navzdol in v nepreglednem desnem ovinku zapeljal levo preko vozišča, kjer je trčil v skalnati usek. Ob trku v kamenje se je vozilo prevrnilo, voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je padel iz vozila, na njega pa se je prevrnila velika skala. Gasilci PGD Cerknica so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, z tehničnim posegom dvignili skalo iz voznika in izvajali reanimacijo do prihoda reševalcev NMP. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je voznik zaradi hudih poškodb umrl.

Ob 12.43 se so na glavni cesti Arja vas–Velenje v kraju Mala Pirešica, občina Žalec, trčili tovorni in osebno vozilo. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGE Celje in PGD Arja vas so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom naredili prostor za iznos poškodovanih oseb, sanirali cesto ter nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Celje in Žalec, ki so poškodovane na kraju oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Ob 13.10 je na regionalni cesti Krka–Žužemberk v naselju Male Rebrce, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo zapeljalo na brežini ter se prevrnilo na bok. Na kraju so se ustavili reševalci NMP Črnomelj, ki so eni lažje poškodovani osebi imobilizirali roko. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodek, odklopili akumulator na vozilu ter posuli iztekle tekočine. Kasneje je oseba, ki je že bila imobilizirana tožila za bolečine v roki, zato so jo reševalci NMP Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.26 je na cesti med Jereko in Koprivnikom v občini Bohinj motorist z motorjem zapeljal s ceste in se poškodoval. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Bled ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 14.42 sta ob Borovški cesti v Kranjski Gori trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci GARS Jesenice in PGD Kranjska Gora so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Jesenice so oskrbeli poškodovanega motorista.

Ob 15.45 sta na cesti Bič–Žužemberk, pri kraju Volčja jama v občini Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, pomagali pri oskrbi, imobilizaciji in prenosu dveh poškodovanih oseb ter nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovanca na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 22.12 je v naselju Pobrež, občina Oplotnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Oplotnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču iztekle tekočine, osvetljevali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica, ki so nato v nesreči poškodovano osebo dokončno oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter nasilje v družini.

26. 7. 2022 je bil v Mariboru ukraden osebni avto Renault Scenic, črne barve, letnik 2010, reg. št. MB LA-650.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 57 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (17), Afganistana (11), Irana (11).

 

Spletno uredništvo