V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.457 klicev. Med 596 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru, ter 95 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika.

Ob 7.32 je na cesti med Šmarjami in Križem, občina Sežana, zaradi slabosti voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Obolelega voznika so reševalci NMP Sežana na kraju oskrbeli in prepeljali na v SB Izola.

Ob 13.13 sta na južni Ljubljanski obvoznici, občina Ljubljana, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 12.48 je v bližini Glavnega trga v Sevnici vlak povozil občana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Krško in potnikom pri sestopu z vlaka. Oseba je zaradi hudih poškodb preminula na kraju nesreče.

Ob 13.29 sta v naselju Rečica ob Paki, občina Šmartno ob Paki, trčila traktor in kolesar. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje, ki so osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 16.29 se je v ulici Šmiklavž v naselju Nova Štifta, občina Gornji Grad, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila na tovornjak in reševalcem NMP Mozirje pri oskrbi dveh ponesrečenih oseb.

Ob 18.49 je v naselju Katarija, občina Moravče, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter reševalcem NMP Domžale nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenega voznika.

Ob 19.32 je na cesti Reka–Želin, občina Cerkno, osebno vozilo povozilo srno. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Nastala je materialna škoda.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 5 ponarejanj denarja, 4 nasilij v družini, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 3 grožnje, 1 rop, ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 92 na območju PU Novo mesto, 36 na območju PU Koper in 10 na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (25), Maroka (24) in Rusije (15).

Spletno uredništvo