V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.285 klicev. Med 528 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

 

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 5.59 se je na avtocesti med priključkoma Trebnje zahod–Bič, občina Trebnje, prevrnilo osebno vozilo in obstalo na boku. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in postavili vozilo na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so voznika pregledali na kraju, nadaljnje oskrbe ni potreboval.

Ob 7.34 sta na Tovarniški cesti v Logatcu trčili osebni vozili, pri tem se je eno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli iztekle motorne tekočine, stabilizirali prevrnjeno vozilo, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in jo v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Logatec.

Ob 15.58 je v naselju Črnova, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in v potok preventivno namestili pivnike.

Ob 18.59 sta v Medlogu v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine. V nesreči se je lažje poškodovala ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, ter 1 ponarejanje denarja.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet  in odtujil mesne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 750 evrov.
V okolici Domžal so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odtujil agregat, vibra ploščo in različno električno gradbeno orodje. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.
V  Mostah neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za nekaj tisoč evrov materialne škode.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje z Republiko Hrvaško obravnavanih 77 oseb in sicer 41 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 8 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (23), Afganistana (13) in Rusije (9).

 

Spletno uredništvo