V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.504 klicev. Med 550 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta umrli 2 osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

24. 10. 2022 nekaj pred 6. uro se je na avtocesti Ljubljana – Maribor, 2 km pred izvozom Slovenska Bistrica jug zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 49-letni državljan BIH je kot voznik tovornega vozila s polpriklopnikom zapeljal desno izven vozišča na nabrežino, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju.

24. 10. 2022 nekaj pred 13. uro se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 87-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane je najverjetneje zaradi nenadne slabosti z vozilom zapeljal na teraso gostinskega lokala, kjer so se takrat nahajali gosti. Pri tem sta bila poškodovana dva gosta v lokalu, eden od njiju je bil huje telesno poškodovan, drugi pa lažje. Voznik vozila je v popoldanskem času umrl v UKC Ljubljana.

Ob 13.38 je v Mežici občan na kolesu prevažal plinsko jeklenko. Ta se je skotalila po obrežju reke Meže, občan pa je pri poskusu reševanja padel in poškodovan pristal v reki. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Mežica so z vrvmi in nosili poškodovanca dvignili in predali reševalcem NMP. Ti so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Gasilci so iz vode potegnili jeklenko ter jo pregledali.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 21 vlomov, po 4 kazniva dejanja povzročitev telesnih poškodb in nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji drzna tatvina, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in grožnja ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 164 oseb, in sicer 100 na območju PU Novo mesto ter 64 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (79), Burundija (25) in Turčije (12).

 

Spletno uredništvo