V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.364 klicev. Med 511 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 83 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 62 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.14 je na Obali v Portorožu, občina Piran, osebno vozilo na prehodu za pešce zbil tri osebe. Gasilci JZ GB Koper so nudili pomoč reševalcem Reševalne službe slovenske Istre, reševalcu na motorju in dežurnemu zdravniku ZD Lucija. Poškodovane osebe so reševalci in zdravnik na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 14.06 se je na avtocesti med Brezovico in razcepom Kozarje, občina Ljubljana, pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Pri tem je zagorelo motorno kolo. Požar je začel gasiti policist pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so nato dokončno pogasili požar, posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in motor pregledali s termovizijsko kamero. Poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 15.45 je v naselju Stanežiče, občina Ljubljana, invalidna oseba z invalidskem skuter vozičkom zapeljala z vozišča v jarek. Gasilci GB Ljubljana so nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri reanimaciji in voziček postavili iz jarka nazaj na vozišče. Oseba je preminula.

Ob 16.25 se je pri Livških Ravnah, občina Kobarid, pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Gasilci PGD Kobarid so motorno kolo postavili nazaj na vozišče in poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin.

Ob 17.45 je na cesti Ajdovščina – Col, občina Ajdovščina, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in obstalo v obcestnem jarku. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina, ki so na kraju oskrbeli poškodovano osebo in nato z reševalnim vozilom prepeljali v SB Šempeter.

Ob 18.27 se je v naselju Golišče, občina Litija, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Litija in Jevnica so nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 22 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 61 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper, 18 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (33), Afganistana (13) in Iraka (8).

 

Spletno uredništvo