V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.541 klicev. Med 626 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.42 sta na avtocesti Obrežje–Ljubljana pri naselju Korenitka, občina Trebnje, v smeri proti Ljubljani, trčili osebni vozili. V trčenju je eno od vozil odbilo s cestišča na travnik, kjer se je prevrnilo in obstalo na strehi. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Trebnje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 5.05 je na cestni relaciji Cezanjevci–Lukavci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč drugim službam.

Ob 6.19 je v naselju Vičanci, občina Ormož, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ormož so kraj zavarovali dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 9.00 sta na podravski avtocesti med Ptujem in Mariborom, okoli 100 m pred izvozom za Zlatoličje, občina Starše, trčila tovorno vozilo in avtocisterna s pogonskim gorivom D1. Pri trku je zagorelo gorivo iz rezervoarja avtocisterne. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor ter PGD Starše, Ptuj, Hajdina, Razvanje in Studenci. Gasilci so takoj pričeli izvajati gašenje s peno, obenem pa so ves čas nadzorovali temperaturo v sami cisterni. Požar so hitro pogasili in ves čas hladili cisterno z vodo, dokler temperatura le-te ni padla pod 50 stopinj. Prevoznik je med tem časom zagotovil rezervno cisterno, v katero so prečrpali gorivo iz poškodovane cisterne. Gasilci so preventivno odklopili še akumulatorja na obeh vozilih, ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom, nadaljnjo sanacijo pa je nato prevzel DARS. Avtocesta je bila med Hajdino in Zlatoličjem zaradi odstranjevanja posledic nesreče dlje časa zaprta v obe smeri.

Ob 13.13 se je pri padcu s kolesom poškodoval otrok na Ljubljanski cesti v Trzinu. Aktivirani so bili gasilci CZR Domžale, ki so poškodovanega oskrbeli in nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila.

Ob 16.45 je voznik tovornega vozila naloženega z osebnimi vozili zapeljal iz cestišča na ljubljanski južni obvoznici in se ustavil na travnati brežini. Iz vozila je na povezavi med rezervoarjema za pogonsko gorivo prišlo do iztekanja. Gasilci so zavarovali in preprečili nadaljnje iztekanje in posuli razlito gorivo z vpojnim sredstvom. Za izvlek tovornega vozila so poskrbeli delavci avtovleke, za poškodovani SOS telefon in omarico električne napeljave pa delavci DARS-a. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 16.59 je na cesti relacije Pajkovo – Zavrh, občina Bloke, voznik s traktorjem zdrsnil s cestišča, ostal ujet v traktorju pod cestiščem in poškodbam podlegel. Gasilci PGD Velike Bloke in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem, policiji, ter preminulega prenesli do vozila pogrebne službe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 23 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in grožnje, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje listin, nasilje v družini in rop ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 105 oseb, in sicer 70 na območju PU Koper, 27 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (31), Indije (29) in Konga (10).

Spletno uredništvo