V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.360 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 0.26 je v bližini Gorenjesavske ceste v Kranju na železniški progi vlak povozil osebo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in pogrebni službi z osvetljevanjem kraja.

Ob 15.30 je v naselju Pristavica pri Velikem Gabru, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo s ceste v škarpo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Trebnje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 19.51 sta na Opekarniški cesti v Celju trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Na kraju sta bila prisotna dežurna delavca Elektrosignala, ki sta izklopila elektriko javne razsvetljave ter zavarovala vodnike. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.01 sta na Cesti Staneta Žagarja v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, vozili s pomočjo avtodvigala odstranili s cestišča in odklopili akumulatorja.

Ob 23.44 je na cesti Bučkovci–Kuršinci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Ljutomer, ki so tri poškodovane osebe odpeljali v SB Rakičan.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 66 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V soboto, nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni, da je bilo na območju Grosuplja najdeno truplo novorojenčka (moškega spola). Policisti so kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. Opravljen je bil ogled kraja, o tem pa sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec ter zdravnik Inštituta za sodno medicino.

Truplo je bilo odpeljano na Inštitut za sodno medicino, kjer bo opravljena obdukcija. Okoliščine dogodka kriminalisti še preiskujejo zato vam več informacij ne moremo podati.

Truplo so po neuradnih podatkih našli pri razvrščanju smeti.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 146 oseb, 115 na območju PU Koper ter 31 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (58), Burundija (33) in Sirije (12).

 

Spletno uredništvo