V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.339 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 7.38 je na cesti Cezanjevci–Branoslavci, občina Ljutomer, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s cestišča in se pri tem poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče, nevtralizirali iztekle motorne tekočine iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer, ki so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 8.52 je na cesti Orehovo – Breg, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča in se ustavil med drevesi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na vozilu, izvlekli vozilo na cestišče in s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.

Ob 10.18 se je na spolzkem cestišču pri naselju Gumberk, občina Novo mesto, kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 10.58 je na cesti Prečna–Brezova Reber pri Dvoru, občina Mirna Peč, osebno vozilo zdrsnilo s ceste in obstalo na brežini. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, s tehničnim posegom osebo rešili in postavili vozilo na cestišče ter očistili kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 13.32 so gasilci JZ GB Maribor posredovali v Miklavžu na Dravskem Polju, kjer se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorja in pomagali urejati promet do prihoda policije. Poškodovanih oseb v nesreči ni bilo.

Ob 14.50 se je na avtocesti Karavanke – Ljubljana, na izvozu Lesce, občina Radovljica, sta trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulator na osebnem avtomobilu. O nesreči so bili obveščeni reševalci NMP Kranj, Radovljica in policisti PU Kranj.

Ob 15.44 so na cesti med predorom Panovec proti Novi Gorici verižno trčila štiri vozila. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču. Za lažje poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Ob 17.07 sta na lokalni cesti v Mednem, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč reševalcem pri iznosu poškodovane osebe iz vozila, ter posuli iztekle motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 32 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 24 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 128 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 86 na območju PU Koper, 41 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (42), Burundija (20), Iraka (18).

Spletno uredništvo