V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.428 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V Torek okoli 1. ure so bili policisti obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Žejah pri Komendi. Po doslej znanih podatkih je na delavca pri premeščanju padel težji material in ga huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana  in  je  po doslej znanih podatkih hudo poškodovan in se bori za  življenje. Policisti  obvestila  še  zbirajo  in bodo  o  vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 4 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnji ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listine,  rop,  drzno tatvino, poskus uboja, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 65 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (16) in Afganistana (15).

 

Spletno urednišstvo