V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.321 klicev. Med 600 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru, ter 100 kaznivih dejanj.

 

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 7.23 je na cesti Bistrica pri Tržiču–Podljubelj, občina Tržič, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Ob 8.27 sta na Ptujski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, posuli absorbent po izteklih tekočinah ter usmerjali promet do prihoda policistov. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.16 je na avtocesti Novo mesto—Ljubljana pri izvozu Novo mesto – vzhod, zaradi vožnje v nasprotno smer, prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovani osebi ter pomagali policistom in vlečni službi. Delavci DARS-a so poskrbeli za čiščenje kraja nesreče. Reševalci NMP ZD Novo mesto so poškodovani sebi odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.10 je v naselju Vezovje, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v brežino. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP. Ti so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 18.07 sta na regionalni cesti Celje – Laško v kraju Debro, občina Laško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj in z vpojnim sredstvom nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so eno osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 18.44 sta v naselju Trimlini, občina Lendava, trčili tovorni vozili, osebno vozilo pa je pri tem zapeljalo s cestišča. Gasilci IGE Nafta Lendava so osebno vozilo izvlekli iz obcestnega jarka, sanirali mesto nesreče in osvetljevali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.39 je v Tolminu voznica z osebnim vozilom trčila v bankino, od koder se je vozilo odbilo nazaj na cestišče. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet, nevtralizirali razlite motorne tekočine, počistili cestišče in nudili pomoč policistom, reševalcem NMP Tolmin in vlečni službi.

Ob 21.38 je na regionalni cesti Šentvid – Vodice, pred naseljem Vodice, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in obtičal. Gasilci PGD Vodice so nudili pomoč pri izvleki vozila nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo, prav tako ni nastala nobena gmotna škoda.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 25 vlomov, 23 poškodovanj tuje stvari, 3 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, ter 1 nasilje v družini.

 

Spletno uredništvo