V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1505 klicev. Med 618 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali tri voznike.

Ob 9.31 se je na cesti Čepovan – Lokve, občina Nova Gorica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so nato poškodovanega motorista dokončno oskrbeli na kraju in na nadaljnje zdravljenje prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 9.55 se je na štajerski avtocesti za izvozom Domžale, občina Domžale, v smeri Ljubljane s prikolice osebnega vozila prevrnila 1000 litrska PVC posoda in obstala na prehitevalnem pasu. Posledično sta zaradi naglega zaviranja trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine, odmaknili vozila na odstavni pas in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Domžale. Reševalci so poškodovanega nato na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.27 je na odseku hitre ceste Vipava – Nanos, občina Vipava, pri natovarjanju okvarjenega kombiniranega vozila na prikolico avtovleke v SOS niši vozilo skupaj s prikolico in tovorom nenadzorovano ušlo vzvratno navzdol po brežini in se zaustavilo 300 metrov nižje v varovalni ograji. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP in nato prepeljali na pregled v Zdravstveni dom Ajdovščina.

Ob 12.58 je v naselju Zgornja Javoršica, občina Moravče, osebno vozilo trčilo v betonski zid ob cesti. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so v nesreči poškodovani osebi oskrbeli na kraju in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.50 sta na Postojnski cesti v Pivki trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Postojna in Pivka so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi v nesreči poškodovane motoristke.

Ob 16.17 so na Trgu v Prevaljah trčila tri osebna vozila. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so proti naletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 17.26 se je v naselju Dolga Raka, občina Krško, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP Krško pa so na kraju oskrbeli poškodovanega motorista in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 26 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, tri rope, ponarejanja denarja in grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in nasilji v družini ter eno povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 68 oseb, in sicer 30 na območju PU Koper, 30 na območju PU Novo mesto in osem na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (25), Turčije (12) in Pakistana (11).