V zadnjih 24 urah so bili na interventni številki policije 113 zabeleženi 1.403 klici. Med 569 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

Ob 21.01 je na cesti Radohova vas–Temenica v naselju Grm, občina Ivančna Gorica, traktor zapeljal s ceste in se prevrnil na nižje ležeči travnik. Poškodoval se je voznik traktorja. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli voznika do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator na traktorju in prečrpali okoli 150 litrov dizelskega goriva iz rezervoarja traktorja v posode in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanega voznika so reševalci Reševalne postaje Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.45 se je v naselju Šentrupert v občini Laško zgodila nesreča s smrtnim izidom. 44-letni moški je vozil kolo z motorjem v naselju po klancu navzdol in zapeljal s ceste ter trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ob 16.25 se je v Stari gori, občina Nova Gorica, občan ponesrečil pri delu s traktorjem. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so izvlekli traktor iz grape nazaj na vozišče, do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovanemu občanu in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Nova Gorica so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 13.32 je na Celjski cesti, občina Rogatec, motorno kolo zletelo preko cestne ograje. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj nesreče, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, postavili dva metra pivnikov ob cestišču in nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Šmarje, ki so nato poškodovano osebo na kraju dokončno oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 12.17 sta na Erjavčevi cesti v Novi Gorici trčila kolo in motocikel. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ponesrečenima osebama do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja ponarejanja denarja, drzna tatvina, nasilje v družini in grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 29 oseb, 15 na območju PU Koper, 8 na območju PU Celje, 5 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (9), Iraka (8) in Šrilanke (5).

 

Spletno uredništvo