V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.421 klicev. Med 559 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.51 sta na avtocesti v smeri Ljubljane pred izvozom Blagovica v občini Lukovica trčila osebno in tovorno vozilo. Ena oseba se je lažje poškodovala. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so na osebnem vozilu odklopili akumulator ter poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale. Ti so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 12.39 je na Bežigrajski cesti v Celju prišlo do prometne nesreče z udeležbo motornega kolesa in osebnega vozila .Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 12.55 sta na Ljubljanski cesti v Kopru trčila motorista, ki sta se v nesreči poškodovala. Gasilci JZ GB Koper so ju oskrbeli, zavarovali kraj nesreče, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v SB Izola.

Ob 17.31 se je na cesti Marežganskega upora v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so jih reševalci prepeljali v SB Izola. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem in policiji.

Ob 17.49 sta v prometni nesreči v kraju Šentjanž, občina Rečica ob Savinji, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, do prihoda reševalcev NMP pričeli z oživljanjem in nudili o pomoč policistom in vlečni službi. Reševalci NMP Velenje kljub oživljanju ponesrečenemu motoristu niso mogli več pomagati. 46-letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Mozirja proti Radmirju. Izven naselja Šentjanž je zavijala levo, v tistem trenutku jo je prehitel 35-letni voznik motornega kolesa in trčil v osebni avtomobil. Zaradi hudih poškodb je voznik motornega kolesa na kraju nesreče umrl.

Ob 19.06 je na cesti med naseljem Škoflje in Vremskim Britofom, občina Divača, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci ZGRS Sežana so nudili pomoč reševalcem NMP Sežana in izvajali prometno varovanje. Reševalci NMP Sežana so poškodovanega kolesarja odpeljali v SB Izola.

Ob 19.39 so gasilci PGD Tolmin posredovali pri prometni nesreči v bližini kraja Selišče v občini Tolmin, v kateri sta bila udeležena kolesar in osebno vozilo. Gasilci so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega kolesarja.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 ponarejanja denarja in nasilja v družini ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in rop.

V noči na 12. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Hyundai i30, črne barve, letnik 2020, reg. oznak MS LZ-663.

Med 8. 7. 2022 in 12. 7. 2022 je bil v Novem mestu ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane, kovinsko sive barve, letnik 1999, registrskih oznak NM EP-416.

12. 7. 2022 med 20. in 24. uro je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault Kadjar, 1.3 16V, modre barve, letnik 2022, registrskih številk LJ 16-DLV.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 29 oseb in sicer 18 na območju PU Koper in 11 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 13 državljanov Indije, 5 Iraka in 4 Afganistana.

 

Spletno uredništvo