V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1664 klicev. Med 709 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 137 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Kranj. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Ob 6.49 se je na Ptujski cesti v Mariboru voznik z osebnim vozilom zaletel v semafor. Gasilci JZ GB Maribor so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator v vozilu in počistili iztekle tekočine. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 15.12 sta v Budanjah, občina Ajdovščina, trčila avtobus in osebno vozilo. Sovoznika v osebnem vozilu je vrglo iz vozila. Dve osebi sta se huje poškodovali. Gasilca GRC Ajdovščina sta z tehničnim posegom enega od poškodovanih rešila iz vozila, odklopila akumulatorja, nevtralizirala razlite tekočine, nudila pomoč reševalcem iz Ajdovščine in Nove Gorice in sanirala cestišče. Oba poškodovanca so reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 19.44 sta na Savski cesti v Domžalah trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlitih tekočinah, odstranili razbitine z vozišča, preventivno pregledali v nesreči udeležene osebe in nudili pomoč policistom. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 20.54 sta v naselju Sadinja vas, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sostro in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovani osebi, nudili pomoč pri oskrbi in iznosu poškodovancev reševalcem NMP, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlitih motornih tekočinah in nudili pomoč policistom pri osvetljavi dogodka.

Ob 22.24 se je v bližini naselja Visoko, občina Ig, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Mimoidoči so vozilo postavili nazaj na kolesa pred prihodom gasilcev GB Ljubljana in PGD Golo, ki so nato zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, poškodovani osebi nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, pod poškodovan rezervoar vozila zaradi iztekanja postavili pivnike, nudili pomoč pri oskrbi in iznosu poškodovane osebe reševalcem NMP.

Ob 4.19 je v naselju Varpolje v občini Rečica ob Savinji motorno kolo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motociklu, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. Motorist je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju dogodka.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 73 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 7 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 194 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 103 na območju PU Koper, 87 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (43), Afganistana (40) in Indije (27).

 

Spletno uredništvo