V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.649 klicev. Med 687 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 158 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 139 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike na območju PU Novo mesto, PU Koper in PU Maribor.

Ob 6.21 sta v naselju Rakek, občina Cerknica, trčila osebno in kombinirano vozilo. V nesreči se je voznik osebnega vozila poškodoval. Gasilci PGD Cerknica zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter pomoč policiji. Reševalci so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 7.44 sta v Tomšičevi ulici v Kopru trčila kombinirano vozilo in motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in do prihoda policije usmerjali promet. Lažje poškodovanega motorista so na kraju pregledali in oskrbeli reševalci Reševalne službe slovenske Istre.

Ob 12.25 se je na območju Razborce v občini Mislinja, na neznanem, težko dostopnem terenu zagozdil motorist. Gorski reševalci GRS Maribor-člani iz Koroške so ga našli, s tehničnim posegom rešili motorno kolo in ga prepeljali do gozdne ceste. Motorist ni bil poškodovan. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 13.44 je v kraju Zgornji Kamenščak, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v betonski prepust in se prevrnilo na streho. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na cestišče, odklopili akumulator, počistili iztekle tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico v Mursko Soboto.

Ob 15.37 je na Zgornji Hajdini, občina Hajdina, prišlo do naleta treh osebnih vozil. V trčenju se je ena oseba poškodovala in so jo reševalnim vozilom NMP prepeljana v SB Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so na vozilih odklopili akumulatorje, usmerjali promet in nudili pomoč reševalni službi.

Ob 16.17 sta na cesti Metlika—Novo mesto pri naselju Dole, občina Metlika, trčili osebni vozili. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, ki so jih reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika oskrbeli na kraju in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem in posuli razlite motorne tekočine. Za sanacijo cestišča so poskrbeli dežurni delavci cestnega podjetja.

Ob 20.34 je na cesti Prebold – Marija Reka, občina Prebold, osebno vozilo trčilo v betonski prepust in se pri tem prevrnilo na streho v jarek. Gasilci PGE Celje so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in potegnili na vozišče. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Ob 23.03 je na cesti Dornberk – Selo v bližini naselja Zalošče, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo pod cestišče. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, z avto dvigalom vozilo dvignili nazaj na vozišče, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb, zato posredovanje reševalcev NMP ni bilo potrebno.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 63 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja na območju PU Celje, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Nova Gorica in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 1 rop, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 156 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 114 na območju PU Koper, 28 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (38), Pakistana (29), Irana (21).

Spletno uredništvo