V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.691 klicev. Med 691 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Maribor in PU Koper.

Ob 9.38 se je na krožišču ulice Istrskega odreda v Kopru iz kombiniranega vozila za prevoz tovora prevrnila večja baterija za viličarje, ki je sestavljena iz dvajsetih baterij. Iz poškodovanih baterij se je po cestišču razlila žveplena kislina. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in ločili posamezne module ter jih spravili v zabojnik za prevoz. Ves čas so okolico varovali z razpršeno vodo, saj so iz modulov uhajali dražeči hlapi žveplene kisline. Poškodovano baterijo je prevzela služba podjetja odgovorna za transport, hrambo in prevzem takih odpadkov. O nesreči so bile obveščene pristojne službe.

Ob 10.02 sta v naselju Žimarice, občina Sodražica, trčili osebni vozili. V nesreči sta se dve osebi poškodovali, oskrbeli so ju reševalci NMP Ribnica in ju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in vozili odmaknili s cestišča. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Ob 11.28 sta na regionalni cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovane osebe, odstranili vozili z vozišča in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Tolmin odpeljali na zdravljenje v SB v Šempeter pri Gorici.

Ob 13.54 sta na avtocesti pri Zalokah, občina Krško, trčila tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč pri čiščenju vozišča in pri odstranitvi vozil. V nesreči so se tri osebe poškodovale, eno so reševalci NMP Krško prepeljali v SB Brežice.

Ob 14.00 je na cesti Sovodenj–Cerkno, občina Gorenja vas – Poljane, padel motorist in neodziven obležal. Gasilci PGD Sovodenj in Trebija so poškodovanem motoristu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Ob 19.10 sta na cesti Črnomelj – Vinica v naselju Hrast pri Vinici, občina Črnomelj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z absorbentom posuli po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu v nesreči poškodovani osebi reševalcem NMP Črnomelj, ki so oba poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. V času nesreče je bila cesta popolnoma zaprta.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 77 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Maribor, PU Murska Sobota in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 4 nasilja v družini in grožnje, po 3 povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja ter po 1 ponarejanje listin in 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V Ljubljani je bil  ukraden osebni avto Hyundai I20srebrne barve, letnik 2010, reg. št. LJ BS-619.

V noči na 10. 6. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio, 0.9 Tce, bele barve, letnik 2018, registrskih oznak KR TR-761.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 40 na območju PU Maribor, 37 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (28), Gane (19), Bangladeša (12).

 

Spletno uredništvo