V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1413 klicev. Med 594 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 3 drzne tatvine in povzročitve telesne poškodbe, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini, grožnji, preprečitvi uradnega dejanja, ponarejanja denarja in ponarejanje listin ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 6. 9. 2021 je bil v Novem mestu ukraden osebni avtomobil znamke Peugeot 308, karavan, bele barve, registrskih oznak NM SD-711.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju policijske uprave Nova Gorica izrekli ukrep prepoved približevanja.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 18 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 4 nesrečah pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 7 voznikom zasegli vozilo.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle 4 osebe. Letos so slovenske ceste terjale 85 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 66 smrtnih žrtev.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 1 oseba zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer državljan Pakistana na območju PU Novo mesto.