V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1341 klicev. Med 524 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Ljubljana je umrla kolesarka. V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 so bili huje, v 11 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

V torek, nekaj  po  17.  uri,  se  je na Kidričevi ulici na Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka. Po do sedaj zbranih  obvestilih  je v kolesarko,  ki  je  vozila od Doba proti Krtini zaradi  vožnje preblizu  roba  vozišča trčil 56-letni voznik kombiniranega vozila,  ki  je pripeljal za njo v isti smeri. Kolesarka, ki med vožnjo ni imela  varnostne  čelade,  je zadobila  tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal  0.08 mg/l  alkohola  v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni  pregled.  Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma  kaznivega  dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev in izrekli 4 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog in ponarejanja denarja ter grožnja, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Maribor, 11 na območju PU Koper, 8 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8), Gambije (7), Malija (4).