V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.404 klicev. Med 575 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru, ter 74 kaznivih dejanj.

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 12.26 sta v naselju Laze, občina Logatec, trčila motorno kolo in avtodom. Gasilci PGD Dolnji Logatec so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli po vozišču iztekle tekočine, motorno kolo postavili na kolesa in umaknili z vozišča. Poškodovanca so skupaj z gasilci reševalci NMP Logatec na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

9. 7. 2022 ob 14.15 se je izven naselja Podvin pri Polzeli zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 67-letni voznik kolesa je vozil iz smeri Šmartnega ob Paki proti Polzeli. Izven naselja Podvin je padel po vozišču. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu nudili prvo pomoč, vendar je kljub temu na kraju nesreče umrl. Za ugotovitev vzroka smrti je bila odrejena sanitarna obdukcija. Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Ob 21.20 se je na lokalni cesti Gabrje–Volarje v občini Tolmin osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Tolmin. Odklopili so akumulator na vozilu in nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovani sta bili dve osebi, oskrbeli so ju reševalci NMP Tolmin in ju odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 22.49 je na avtocesti pred izvozom za Brezovico v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovano voznico vozila odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 2.42 se je v naselju Povir, občina Sežana, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci ZGRS Sežana so nudili prvo pomoč poškodovancu, kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. Poškodovanega voznika motornega kolesa so reševalci prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 92 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 ponarejanje denarja.

V noči na 9. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Opel corsa, bele barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ 29-EFA.

10. 7. 2022 je bilo v Domžalah ukradeno trikolo, znamke Piaggio, vespa car P3, modre barve, letnik 1995, registrskih številk LJ UM-17.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 47 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 33 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (13), Irana (11) in Bangladeša (10).

 

Spletno uredništvo