V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.355 klicev. Med 564 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 2.30 je v krožišču pri mostu čez Savinjo v Celju voznik z osebnim vozilom trčil v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in nudili pomoč poškodovani osebi, do prihoda reševalcev NMP Celje. Ti so jo odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 6.40 sta na avtocesti pred izvozom Tržič v smeri Kranja v občini Naklo trčila osebno vozilo in tovornjaka. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine po cestišču ter nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Radovljica, ki so poškodovano osebo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 6.53 je na avtocesti pred izvozom Brnik v občini Šenčur zgodila prometna nesreča z udeležbo šestih osebnih vozil. Gasilci GARS Kranj so štiri vozila z manjšimi poškodbami umaknili na parkirišče bivše cestninske postaje Torovo, dve vozili pa so umaknili na odstavni pas. Na vozilih so odklopili akumulatorje in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.57 je na cesti Ajdovščina–Plače, občina Ajdovščina, prišlo do trka osebnega vozila in motorista. Motorist se je poškodoval. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator in očistili cestišče. Reševalci iz NMP Ajdovščina so ponesrečenca odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15.00 sta v Bertokih, občina Koper, trčila motorist in kolesar. Gasilci JZ GB Koper so kraj zavarovali, postavili naletno in požarno zavarovanje ter izklopili vire napajanja na motorju. Na kraju so bili reševalec motorist, Prehospitalna enota Obala in reševalci Reševalne službe slovenske Istre, ki so motoristu nudili prvo pomoč in imobilizacijo ter ga odpeljali na zdravljenje v SB Izola. Kolesar je na kraju podlegel poškodbam. 76-letni kolesar je vozil po kolesarski poti iz smeri Dekanov, ter zapeljal na prednostno cesto in zaprl pot 20-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je vozil proti Bivju. Voznik motornega kolesa je trčil v kolesarja, po trčenju pa je padel z motorja. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, voznik motornega kolesa pa je hudo poškodovan.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop, ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 205 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 156 na območju PU Koper, 42 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (101), Indije (22) in Afganistana (19).

 

Spletno uredništvo