V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1497 klicev. Med 587 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in 5 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto in Murska Sobota.

Ob 11.55 se je v bližini naselja Zgornji Boč, občina Selnica ob Dravi, v gozdu pri padcu poškodovala oseba. Reševalci NMP Maribor so poškodovanko na kraju oskrbeli, gasilci PGD Selnica pri Dravi pa so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanke do reševalnega vozila. V UKC Maribor pa jo je nato prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor. Gasilci so nudili pomoč pri prenosu poškodovanke v helikopter.

7. 9. 2022 ob 13.21 se je v naselju Zgornji Brnik, občina Cerklje na Gorenjskem, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 73-letni kolesar se je s kolesom pripeljal iz smeri naselja Zgornji Brnik in pred križiščem ni upošteval prometnega znaka STOP ter je brez ustavljanja zapeljal na regionalno cesto v trenutku, ko je po njej pravilno pripeljalo kombinirano vozilo, ki ga je iz smeri Spodnjega Brnika proti Cerkljam na Gorenjskem vozil 46-letni voznik. Voznik kombiniranega vozila je s sprednji čelnim delom vozila trčil v levi bok kolesarja. Slednji je v trčenju utrpel tako hude telesne poškodbe, da je kljub takojšnjemu nudenju pomoči tako s strani gasilcev kot tudi reševalcev umrl na kraju nesreče.

Ob 16.49 sta na cesti proti Dobenem v naselju Loka pri Mengšu, občina Mengeš, trčila kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Mengeš in Kamnik so zavarovali kraj dogodka in poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so poškodovano osebo nato dokončno oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.41 je na Rojski cesti v Domžalah padel kolesar in si zlomil roko. Oskrbeli so ga gasilci CZR Domžale, mama pa odpeljala v ZD Domžale.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 56 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Koper. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 33 tatvin, 12 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 nasilja v družini, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja denarja in povzročitve telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 66 na območju PU Novo mesto, 39 na območju PU Koper, 12 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (35), Burundija (22) in Bangladeša (19).

 

Spletno uredništvo