V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.538 klicev. Med 598 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru, ter 90 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.36 sta v naselju Prečna v občini Novo mesto trčila avtobus in osebno vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci NMP Novo mesto in prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter delavcu avtovleke. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta.

Ob 8.55 sta na Vanganelski cesti v Kopru trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP, ki so nato poškodovanca prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Izola.

Ob 8.55 sta na Vanganelski cesti v Kopru trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP, ki so nato poškodovanca prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Izola.

Ob 12.05 se je na Cesti Boštjana Hladnika v Kranju pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, motor umaknili z vozišča in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 14.32 so v naselju Brezno, občina Podvelka, trčili tovorno in dve osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so protinaletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, iznesli poškodovano osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 15.11 se je na cesti med naseljema Belsko in Bukovje v občini Postojna pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Postojna in Studeno so zavarovali kraj dogodka, sanirali po vozišču razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 16.11 sta v bližini uvoza na hitro cesto pri Vogrskem, občina Renče–Vogrsko, trčili tovorno vozilo in osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovano osebo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 21 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 1 povzročitev telesne poškodbe, ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 77 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Koper, 32 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Burundija (12) in Konga DR (11).

 

spletno uredništvo