V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 2.033 klicev. Med 703 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 134 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 4.38 sta pri naselju Jesenice, občina Brežice, v smeri Obrežja na avtocesti trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in preverili, da do izteka motornih tekočin ni prišlo. Reševalci NMP Brežice so eno poškodovano osebo na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 6.42 na cesti Novo mesto–Mirna peč, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na cesto in počistili vozišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju pregledali voznico in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 9.37 se je v Komnu pri trku med osebnim in terenskim vozilom poškodovala ena oseba . Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in cestni službi. Poškodovano osebo je oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v SB Šempeter ekipa, ki je dežurala na požaru.

Ob 10.58 je v naselju Tublje pri Komnu, občina Sežana, padel motorist in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka in poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč. Reševalci NMP Sežana so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 11.04 sta na podravski avtocesti za izvozom Zakl, občina Podlehnik, v smeri proti Hrvaški, trčili osebni vozili. Poškodovanih je bilo pet oseb. Gasilci PGD Ptuj so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb, ki so jih prepeljali v SB Ptuj.

Ob 11.28 se je na cesti Bovec–Trenta v občini Bovec pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda NMP Tolmin, ki so poškodovanega kolesarja oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 12.02 je voznik osebnega vozila zapeljal na tire ob železniškem prehodu v Bohovi v občini Hoče – Slivnica. Gasilci JZ GB Maribor in gasilci PGD Bohova so odklopili akumulator na osebnem vozilu in ga izvlekli s tirov nazaj na cesto. O dogodku so bile obveščene Slovenske železnice, policija in NMP Maribor, ki je poškodovanega voznika prepeljala v UKC Maribor.

Ob 13.39 je v Spodnji Vižingi, občina Radlje ob Dravi, tovorno vozilo z naloženimi vozili zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili poškodovano ukleščeno osebo, počistili razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorje na vozilih. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 15.43 so v križišču Jadranske ceste in Ceste proletarskih brigad v Mariboru trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine, odklopili akumulatorje in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Maribor so prepeljali eno poškodovano osebo v UKC Maribor.

Ob 17.03 je prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila na AC med Logatcem in Vrhniko. Na kraj so odšli gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so naletno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih ter počistili cestišče. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani in bili odpeljani v nadaljnjo oskrbo v UKC LJ.

Ob 21.28 je na cesti Cesta–Lokavec, občina Ajdovščina, padel motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina. Slednji so poškodovanega zdravstveno oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 103 intervencije na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 109 oseb, in sicer 70 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (72), Burundija (11) in Indije (7).