V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.498 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 3:54 je na avtocesti Logatec – Unec, občina Cerknica, gorela prikolica tovornega vozila. Gasilci PGD Cerknica smo pomagali zavarovati kraj dogodka in nudili banko požarne vode PGD Dolnji Logatec za gašenje požara. Ob 5:46 smo bili gasilci PGD Cerknica ponovno aktivirani, ker so pri sanaciji požarišča odkrili novo žarišče. Gasilci PGD Cerknica so nudili pomoč pri zavarovanju kraja ter prekopu požarišča in ga izdatno zalili z vodo.

Ob 11.55 se je na regionalni cesti v naselju Dol pri Borovnici pri padcu z motorjem poškodoval motorist s sopotnico. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Borovnica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovancema do prihoda reševalcev NMP in odklopili akumulator na motorju. Reševalci so poškodovana prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.57 sta na regionalni cesti Rimske toplice–Laško v naselju Strmca, občina Laško, trčila kombinirano vozilo in motorist. Reševalci NMP Laško so tri poškodovane osebe oskrbeli. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na kombiniranem vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečencev, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, izvlekli z brežine Savinje motorno kolo in odstranili kombinirano vozilo s cestišča.

Ob 16.07 sta na cesti Središče–Godeninci v občini Središče ob Dravi trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Ormož so s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, zavarovali kraj dogodka in pomagali vlečni službi pri nakladanju osebnega vozil.

Ob 16.43 se je na avtocesti Ljubljana–Novo mesto, občina Ivančna Gorica, pri izvozu za Višnjo Goro osebno vozilo prevrnilo na streho. Ena oseba se je poškodovala. Poleg Policije, reševalcev NMP in službe DARS so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje. Odklopili so akumulator na vozilu, vozilo postavili na kolesa in po cestišču posuli vpojna sredstva.

Ob 20.00 se je na cesti Pijava Gorica – Turjak pri odcepu za naselje Gradišče, občina Škofljica, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali reševalci NMP Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in PU Koper, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 11 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 poškodovanja tuje stvari, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 123 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 90 na območju PU Koper, 31 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Celje in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (24), Afganistana (21), Burundija (18).

 

Spletno uredništvo