V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.512 klicev. Med 685 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 0.32 je v naselju Spodnje Škofije, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo z vozišča v jarek. Gasilci JZ GB Koper zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, osvetljevali kraj nezgode, nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi in reševalcem NMP pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 7.59 sta v ulici Kočevje v Črnomlju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Za čiščenje cestišča je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja. Posredovali so tudi reševalci NMP Črnomelj, ki so na kraju pregledali tri osebe.

Ob 9.00 je na avtocesti Lesce–Podtabor, občina Radovljica, osebnemu vozilu počila guma. Vozilo je obstalo nevozno na voznem pasu. Gasilci GARS Kranj in Jesenice so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator. Ena oseba je bil lažje poškodovana.

Ob 9.13 sta v naselju Gorenje Jezero, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečencev. Reševalci so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.04 si je na cesti Kranjski Rak–planina Dol, občina Kamnik, pri padcu motorist poškodoval nogo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali pri oskrbi poškodovanega motorista. Reševalci NMP Kamnik so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.09 sta na cesti Belveder–Strunjan v občini Izola trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, preprečili iztekanje motornih tekočin in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca. Poškodovanega motorista so prepeljali v SB Izola.

Ob 16.50 je na Cvetkovi cesti v Cerknem osebno vozilo poškodovalo sedem letnega otroka. Posredovali so gasilci PGD Idrija, Cerkno, reševalci NMP Idrija in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP. Helikopter je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 17.32 so na Zaloški cesti v Ljubljani v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na enem vozilu in preventivno pregledali eno električno vozilo. Reševalci NMP Ljubljana so eno lažje poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.25 sta v naselju Mala Varnica, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri oskrbi petih poškodovanih oseb, odklopili akumulator in počistili cestišče, gasilci PGD Leskovec pa so osvetljevali kraj dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 63 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 drzne tatvine, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

7. 10. 2022 je bilna območju Kamnika ukraden 4-kolesnik, Can-am, letnik 2018, belo-modre barve, reg. št. LJ34TD.

V času od 19. ure dne 6. 10.2022 do 12. ure dne 7. 10. 2022 je bil v Novi Gorici ukraden osebni avtomobil znamke Audi A3, 1.6 tdi, bele barve, letnik 2016, registrskih oznak GO RU-039.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 173 oseb in sicer 101 na območju PU Koper, 34 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Maribor, 13 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (78), Afganistana (37) in Irana (20).